TEKİRDAĞ / ÇORLU - Önerler İlkokulu

Kırım Kongo

Kanamalı Atesi (KKKA) hastalıgının, ülkemizde bahar ve yaz aylarında görülen önemli bir enfeksiyon hastalıgı

oldugu, baslıca kene tutunması veya keneyle temas sonucunda bulastıgı, bu hastalıktan korunmada kisisel

korunma tedbirlerinin alınmasının büyük önem taşımaktadır. Hastalıkla ilgili bilgi notuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Mrt

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN DÜZENLEMİŞ OLDUĞU 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KONULU CANLI PERFORMANS RESİM YARIŞMASI İLE İLGİLİ ŞARTNAME VE DİĞER EVRAKLAR AŞAĞIDA BELİRTİLMİŞTİR.

Şbt

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan önce bağımsızlık mücadelesinin devam ettiği bir dönemde Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir." ilkesi ile kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış günü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak çocuklara armağan edilmiştir.

Bu bağlamda, Temel Eğitim Genel Müdürlüğümüzce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın sosyal, kültürel ve tarihi önemini kavratmak amacıyla tüm resmî ilkokullarda öğrenim gören öğrenciler arasında resim dalında, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında öğrenim gören öğrenciler arasında ise resim, şiir ve kompozisyon dallarında Ek'te gönderilen şartname doğrultusunda yarışmalar düzenleneceği ilgi (b)yazı ile bildirilmiştir.

Şbt

Bilindiği üzere 19 Ocak 2024 tarihinde Uluslararası Uzay İstasyonuna gitmiş olan ilk Türk astronotumuz Alper GEZERAVCI, uzayda 13 bilimsel deney gerçekleştirmiştir.

Bu itibarla ülkemizin uzay faaliyetlerini planlamak, koordine etmek, ulusal ve uluslararası düzeyde yönlendirmek, uzay araştırmaları ve teknolojilerini geliştirmek, ulusal uzay programlarını yürütmek ve uzaydaki yerini güçlendirmek amacıyla kurulan Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ile Bakanlığımız iş birliğinde uzay konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla öğrencilerimiz arasında çeşitli yarışmaların düzenlenmesinin uygun olacağı değerlendirilmektedir.

Bu doğrultuda resmi ortaokul ve imam hatip ortaokulu öğrencileri arasında"Sıradaki Astronot Ben Olmalıyım, O İş Bende!" konulu kompozisyon yazma yarışması, resmî ilkokullar arasında ise  “Türkiye’nin İnsanlı İlk Uzay Yolculuğu” temalı resim yarışması düzenlenecektir.

Şbt

İSTİKLAL MARŞIMIZI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI İLE İLGİLİ EVRAKLAR AŞAĞIDA BELİRTİLMİŞTİR.

CUMHURİYETİMİZİN 100.YILI MEKTUP YARIŞMASI

Eyl

CUMHURİYETİMİZİN 100.YILI KUTLAMALARI KAPSAMINDA YARIŞMALAR DÜZENLENECEKTİR.

Eyl

CUMHURİYETİMİZİN 100.YILI KONULU YARIŞMALAR DÜZENLENMİŞ OLUP ŞARTNAME VE İLGİLİ YAZILAR BELİRTİLMİŞTİR.